**Nur Jannah & Ahmad Rizqi**

By: mAmA and ABaH Jannah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 14-Aug-2007 17:20 Email | Share | | Bookmark
Majlis Hari Jadi Nur Jannah***1 Tahun Maaa....Part 1

Ni adalah antara2 persediaan untuk harijadi Jannah...
Goodies beg ditempah khas dari : http://www.partythemepark.com[/color]



[color=indigo]Bunting ni Abah punyer idea...Thanks Abah...



Tuesday, 14-Aug-2007 17:03 Email | Share | | Bookmark
Zoo Negara...

Lamer berbenar mama ngan abah tak p zoo negara..So, mama ngan abah bawak Jannah ngan adam,trisyia serta ain p zoo negara..jannah lak macam orang besau, tak nak dipegang..maklumlah dah dapat kaki..semuanyer nak buat sendiri..nasib baik tak masuk kolam ikan..kaki dah satu masuk.,,tak takut binatang lansung...
Punyerlah ramai orang, budak tadika2 bermacam2 ruper...tu yang rase agak tak selesa..nak naik train pun tak de chance, kene beratur panjang..dapat gak merasa sekali jer..jadilah!!
Takper len kali kita p lagi yer Jannah!!!..













Wednesday, 8-Aug-2007 02:46 Email | Share | | Bookmark
Setahun Yang Lalu....

Setahun yang lalu, ketika saat ini mama sedang bertarung nyawa melahirkan Jannah…5 jam mama dalam labour room bersama abah menanti kelahiran Jannah, tapi disebabkan masalah Jannah yang hampir lemas, mama terpaksa merelakan diri untuk di operate..
Sebenarnya due date mama ialah 3 Ogos 2006…
Saban hari mama menghitung hari menanti kelahiran anak mama ini..Namun masih tiada tanda2 untuk melahirkan, sehinggalah pada 8 Ogos 2006.Pagi 8 Ogos itu, mama berasa tidak sedap badan dan demam..Sepanjang hari itu, mama hanya berehat di bilik tetamu di opis..sehinggalah pada petang itu ketika menunjukkan jam 6.30 petang, sedang mama bersama abah bangun untuk mengambil wudhuk, tiba2 air ketuban mama pecah..Terus tanpa melengah masa abah menghantar mama ke Hospital Pakar Sultan Aminah, Muar..Mama diperiksa, dan terus dihantar ke labour room…walaupun bukaan hanya 2 cm, tapi sebabkan keadaan bayi yang agak tidak memuaskan, mama disorong ke labour room pada pukul 7.45 mlm..Mujurlah ada Abah yang setia menemani mama dengan memberi kata-kata semangat, menenangkan mama, membisikkan kata-kata hikmat…Namun hampir 5 jam di dalam labour room dengan bukaan hanya 5 cm,mama terpaksa dibedah kerana dikhuatiri baby mama akan lemas…
2.46 pagi…Jannah lahir ke dunia ini..Jururawat membawa Jannah disisi mama untuk mama memberi ciuman kasih sayang mama yang pertama..Syukur Alhamdulillah dengan pemberian ini Ya Allah..Kemudian jannah dibawa kepada Abah..Abah yang mengazankan Jannah..Abah memceritakan ketika itu Jannah terpinga2 sambil memandang tepat wajah Abah kerana mendengan suara Abah melaungkan kalimah suci ..Biarlah Kalimah itu menjadi nadi dalam kehidupan Jannah..
Jannah adalah baby yang terlalu baik..semua orang kata kalau ada 10 orang bayi macam Jannah mereka sanggup menjaganya..Jannah tak pernah menangis malam, tak pernah mengalami kolik,tak cerewet ,…
Jannah, mama dan abah teralu bertuah kerana memiliki permata hati sebaik Jannah..Insyallah , mama dan abah akan tetap mengilatkan permata ini sampai bila-bila supaya ia kekal abadi bercahaya dalam hidup ini…Itu janji mama dan Abah!!!



Wednesday, 8-Aug-2007 02:46 Email | Share | | Bookmark
Anak mama dah setahun...


Jannah pada ketika ini :
1. Pandai sangat merajuk - baring kat lantai
2. Sudah pandai menyuap sendiri - menyuap gaya sendiri
3.Semua nak buat sendiri..
4.Sudah pandai cakap walau pun tak berapa clear some words seperti "Pis"(Fish),"Acih"(Terima Kasih),Pi Ket(Tepi Ckit)....
5.Suker sangat iklan yang ader budak2..
6.Pandai pegang telefon dan letak kat telinga, walaupun senget...


Tuesday, 31-Jul-2007 15:36 Email | Share | | Bookmark
BiRtHdAy InViTaTiOn....LeT cELEbRaTe The PaRtY



Ader dengar tak satu cerita bahawa seorang raja dan permaisuri akan mengadakan satu majlis harijadi yang pertama untuk puteri kesayangannya ,,
Kalau tak dengar lagi, mari kita sama-sama baca kad dibawah ini
:



Tiada sesiapa yang terkecuali..
Marilah bersama2 kita berkongsi kegembiraan ini. disamping mengeratkan lagi siratulrahim…
Tolong confirmkan kedatangan anda sekeluarga sebelum 8 Ogos 2007 untuk pengurusan tempahan makanan samada melalu sms.email dll.




[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net