**Nur Jannah & Ahmad Rizqi**

By: mAmA and ABaH Jannah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 9-Oct-2007 23:31 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday ...13 Months (8 sept) & 14 Months (8 okt)....

Jannah dah 13 bulan
Alhamdulillah , Jannah dah pun berusia 13 bulan…Jannah boleh dikatakan penuh dengan keletah yang sering mencuit hati.Antaranya :
1.Dah pandai sebut “tak nak” dan ‘nak” (mengeleng & mengangguk kepala)
2.Dah pandai arahkan orang ambilkan benda yang dia nak dengan menyebut “amik”!!!
3.Dah pandai sebut “Allah” dan cepat2 bentang sejadah bila nampak Abah nak sembahyang..
4. Tunjuk toilet dan sebut “kak!kak!”..suruh bukak baju bila nak mandi..
5.Sebut “baby” bila nampak baby dan suka kiss baby..
6.Suka tepuk tangan, bila mama kata “good girl!!!”
7.Dah pandai sebut nama sendiri “Annah” ..bila kita tanya nama dia
8.Suka makan pegang sudu sendiri dan minum dalam cawan
9.Dan pandai “amin”kan bila mama baca doa sebelum minum susu..
10.Suka sangat ngan ikan, selalu sebut “fish”..tak iralah nampak laut ker, nampak longkang ker…


Jannah dah 14 bulan
1.Dah pandai menyanyi “La..la…la…”
2.Dah pandai sebut “mamam” bila nampak makanan
3.Suka sangat ngan mainan kereta..mesti main sambil buat mulut muncung bunyi kereta..
4.Suka enjutkan badan sendiri bila tidur dalam buaian..senanglah babysister !!!



Wednesday, 3-Oct-2007 23:11 Email | Share | | Bookmark
Mix Entry...Semangat Merdeka, Paklong Jannah kahwin

Seperti yang dijanjikan, mama cuba buat entry rojak petis campur rojak buah punyer...Walaupun entry ni patutnyer dah buat bulan sept lepas, tapi mama cuba gak...
Alkisah, jannah ni memang anak merdeka..sebab jannah lahir dalam bulan kemerdekaan..tu yang semangat patriotik dan nasionalisme tinggi,,he..he..pantang nampak apa jenis bendera, mesti sebut "Ka"!!! (merdeka!!!!),sambil angkat tangan...nampak kes orang ganu bakar bendera pun, dia akan sebut KA!!!!


Ni pulak antara sambutab birthday Jannah yang diadakan di kg,,ramai kanak2 yang stay kat kg datang meraikan...Kek birthday pun gambar ikan, sebab Jannah memang suka ngan Fish...

Pada 31 Ogos 2007 yg lepas, Jannah ngan family belah mama telah menerima seorang lagi ahli baru iaitu isteri Paklong ,maklong Zaidah..Maklong Zaidah ni orang Rembau, jadi kami pun telah mengikuti rombongan pengantin...walaupun mama tak berapa sihat, tapi mama tetap sporting,..siapkan hantaran paklong yang berwarna merah putih..
Petang hari nikah tu, mama ngan abah decide nak tidor hotel kat PD, sebab mama tak selesa bersesak2..mama share lah ngan tok cu, maksu,maklong Saad, tok long Onn n family ...
kami stay kat Ancasa Resort..bestnyer,dekat ngan laut...tu yang pagi2 Abah bawa Jannah mandi laut..First time tau Jannah mandi laut ni...



Tuesday, 2-Oct-2007 06:28 Email | Share | | Bookmark
M untuk M...

Aduhaiiiii...banyaknyer entry yang mama hutang ni..bukan sahaje hutang puasa, tapi hutang entry gak...Mama tak tahulah sejak mama pregnant ni, penyakit M <Malas,Menyampah,Meluat, nak Mun..h semua nyer datang dalam pakej...tak leh ngadap Pc lebih 10 minit..mulalah penyakit tu datang...tu yang tak leh nak lawat fp kengkawan semua...sorry erk...
Hari ni pun macam Ok jer... tu yang buat gak entry ni...apa-apa pun mama akan try update ckit demi ckit yer...Buat masa ni, sekeping jer gambar Jannah masa birthday Nurin yang sempat diambil dari fp nurin..gambar ni Zubye yang amikkan...gambar yang lain2 tu akan datang yer...tungguuu....
1.Anak Merdeka
2.Wedding PakLong Jannah
3.Birthday Nurin ngan Adam
4.Jannah dah 13 bulan
5.Jannah dah leh toncet rambut


Monday, 3-Sep-2007 06:26 Email | Share | | Bookmark
GambAR Birthday FROM KC...

Ni ader beberapa lagi gambor dari KC yang tak sempat diupload..acrtually gambor ni dah dapat minggu lepas lagi.. disebabkan mama cuti, maka mama tak sempat nak amik dari opis mama..
Apa2 pun Thanks KC sebab gambor2 yang cantik tu...
nak tengok lagi gambor jannah, klik kat : http://jannah.myshots.com.my/







Tuesday, 14-Aug-2007 17:43 Email | Share | | Bookmark
JaNnaH's 1st birThdAy Ba$h!!!

 
 
 
View all 53 photos...
Alhamdulillah, syukur pada tuhan atas kesempatan yang diberiNya untuk mengadakan majlis harijadi Jannah yang pertama..Tidak tergambar rasa gembira dihati mama dan abah melihat jannah melangkah kedunia 1 tahun ..Semoga majlis hari jadi ini menjadi ingatan dan tatapan untuk Jannah bila meningkat dewasa nanti..
Terima kasih yang tak terhingga untuk mereka2 yang sudi meraikan majlis harijadi jannah ini..
1.Ikka,Hubby & Trisyia
2.Sab,Hubby & Adam
3.Kak Su,Hubby & Nureen
4.Mimi,Hubby & Najeeb
5.Mimi,Hubby,Farhan & Emily
6.Fateen,Hubby,Danish & Dania
7.Hirda & Hardy
8.Ati,Hubby & A.D
9.Nana,Hubby & Aaqil
10.Eja, Hubby & Aaqid
11.Mai,Zaimi & Syasya
12.Yana & Indah
13.Sue,Annur & Hubby
14.Azie,Auni & Hubby
15.Veevee,Hubby & Dyna
16.Mak,Bapak,Aida & Udin
17.Ayum,Jimmy & Sara
18.Mak Oda, Pak Oda & Adika
19.KC - photografer of the day..
dan tak lupa juga untuk shikin yang telah menjahit baju Jannah yang tersangatlah cantiknyer itu... nak tengok jahitan2 lain yang cantik, bolehlah tengok kat sini : http://girl-charms.blogspot.com







[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net