**Nur Jannah & Ahmad Rizqi**

By: mAmA and ABaH Jannah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 7-Jan-2008 14:07 Email | Share | | Bookmark
Ragam Jannah..(nak jadi kakak...)

Aduihhh..tak tahu lah sejak dua menjak jannah punya ragam dah ketara berbeza sesangat.. dulu tak macam ni pun..
Makin mengada2, nak berkepit jer ngan mama..Asyik nak melekap ngan mama..yang peliknya, dulu ngan abah dia ok jer..tapi laa ni makin rapat lak ngan mama.. cikit2 nak berdokong..tidurpun nak berpeluk..tak pun duduk atas perut..dahlah mama tengah mengah2 ni…
Dah pandai nangis sambil hentak2 kaki.. Menangis pun tak kira tempat, meraung2..abah siap tanya mama lagi, dulu mama masa kecik macam tu ker??? he..he..
Susah nak bawak jalan2 lagi… tak larat nak melayannyer..Makan kat luar pun kene tengok tempat dan masa..sampai abah lebih rela bungkus makan kat umah jer ataupun mama ngan abah gilir2 makan..itupun masih tak aman...Orang kata, itulah ragam Jannah nak beradik..dia lebih tau yang dia akan dapat adik, so dia pun rasa jealous…takut kasih sayang terhadap nya berubah..
Jannah sayang, walaupun aper keadaan sekali ,Jannah tetap RATU di hati kami..kasih sayang mama ngan abah tidak pernah berubah..tidak ader kurang, malah makin berlebih..mama ngan abah sangat bersyukur kepada Allah atas anugerahnyer yang tidak ternilai iaitu hadirnyer Nur Jannah dalam hidup kami..terima kasih kerana menjadikan kami "mama dan abah" seperti ibu bapa yang lain...Jannah adalah permata hati kami yang pertama..kedudukan itu akan tetap sampai bila-bila...


Psttt..betul ke mimi (mama farhan&Emily), Lieya (mama damia&mirza)dan fateen (mama Danish&dania) teori ni???sapa yang ader pengalaman atau tahu tentang ni, lehlah kongsi yerk…


Tuesday, 1-Jan-2008 09:32 Email | Share | | Bookmark
Selamat datang 2008 - Selamat Tinggal 2007

Selamat Tahun Baru 2008 untuk semua yang melawat FP Jannah ni..semoga tahun 2008 ini menjanjikan kebahagiaan dan kegembiraan dalam apa jua keadaan..
Yang pastinya ader beberapa perkara baru yang akan berlaku pada hidup mama, abah dan jannah..
Antaranya : Jannah akan dapat adik baru (Insyallah April 2008), mama, abah ngan jannah akan berpindah ke rumah baru, abah merancang nak tukar kete baru (Insyallah..) , gred jawatan abah ngan mama dah jadi baru, dulu DG41, la ni DH41..dan beberapa perkara lain..
Harap-harap semua yang baik2 belaka jer ..Aminnn..
Hapuskanlah air mata mu sayang...


Suker sangat gigit wayar..


Saturday, 29-Dec-2007 17:24 Email | Share | | Bookmark
Jannah :: Kisah Basikal Baru dan Demam..

19/12/2007 ---Sehari sebelum hari Raya Haji Aidiladha ari tu, abah & jannah ikut mama p buat check up kat Ng Meternity Specialist..Dalam perjalanan, mama nampaklah satu kedai apek jual basikal..mama memang dah lama nak beli basikal untuk Jannah.. so, mama ngan abah pilih warna biru..kot2 bakal adik jannah boy, so dia boleh guna sama..he..he..memang hati tak tahan jer tengok basikal pink, tapi sabar kan ajer..

Malam tu, on the way dari muar nak balik segamat Jannah demam lak..mula2 malam tu plan nak balik segamat..tapi singgah kat umah tangkak, terus bagi Jannah ubat dan tidur..pagi2 raya tu baru bertolak ke segamat…
so hari raya haji ni, jannah dalam mood demam..kejap ok, kejap tak ok…
Mama memang tak suka kalau jannah demam… hendak2 bila dia batuk.. sakit hati dengar bunyi tu..walaupun dia tak banyak ragam, tapi rengek sikit2 tu mesti ader…lagi satu bab makan ubat, jannah ni ikut mood..kalau dia ader mood nak makan, siap tunjuk kat ubat dan cakap “nak”..tapi kalau tak de mood, mesti merengek2, tapi tak de sampai meraung..Cuma kena guna trick jer…
Sebab tu,bila p klinik amik ubat, mama mesti rasa dulu ubat tu..ok ke tak ngan Jannah…


Jannah tak nak bergambar…




Wednesday, 26-Dec-2007 04:48 Email | Share | | Bookmark
Majlis Perkahwinan Belah Lelaki-Pak Long Jannah..

16 hb 2007- majlis perkahwinan pihak pak long Jannah..mereka dah nikah pada 1 september ari tu.. belah pak long baru dibuat sebab nak tunggu cuti sekolah supaya ramai saudara mara yang dapat hadir..sib baik ari ok jer, tak hujan...lauk pun best2..ader umbut kelapa masak lemak putih, ikan masin, sambal belacan, ikan baung salai, ayam berempah, daging masak kari...tapi yang pastinyer Jannah asyik berkepit jer ngan mama..tak nak ngan orang lain...abah lak sibuk amik gamborr...
Untuk Pak long Zahid & Mak Long zaidah, Jannah, mama ngan Abah ucapkan selamat berbahagia sampai ke akhir hayat..




Tuesday, 18-Dec-2007 06:53 Email | Share | | Bookmark
jANNAH - 16 mONTHS oLLD

Anak mama Jannah dah 1 tahun 4 bulan...Cepatnyer maser berlalu...mama ngan abah makin seronok ngan perkembangan Jannah.. kami menunggu dan memerhati setiap langkah jannah...
We Luv you...
1. Tak suka dipegang...suker bebas...
2.suka sangat makan yong tau fu... hendak2 makan isi ketam tu...
3.Tak leh tengok playground..mesti tarik baju mama...
4.makin ngade2, gedik santai..tapi tak pe ..mama suker...
5.dah tembam sikit...mamam jer...
6.suker menconteng dan membelek buku mama...mama punyer magazine Pa&Ma mesti koyak punyer..asyik2 nak tengok baby dalam majalah tu jer.....


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net