**Nur Jannah & Ahmad Rizqi**

By: mAmA and ABaH Jannah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 24-Mar-2008 08:46 Email | Share | | Bookmark
Jannah is 1 year and 7 months old...mix entry lagii...


Alhamdulillah anak mama Jannah dah makin membesar..dah masuk 19 bulan ( setahun 7 bulan) pada 8 Mac ari tu...al maklumlah keadaan mama yang sentiasa busy dengan mengejar kelas untuk menghabiskan silibus, ditambah pula dengan keadaan semulajadi ni menyebabkan proses mengupload selalu tergendala..he..he....
So, antara perkembangan jannah sekarang ni ialah :
1. dah tau beza antara sejuk dan panas
2. Dah tau sebut anak sapa..kalau tanya anak sapa ni??..anak ayill (syahrir)..ha..ha..atau "jannah bte apa"?/..dia akan jawab binti abahh...
3. dah pandai ikut lirik lagu..yang belakang jer..
4.dah terlebih manjerr...
5.dah boleh mengira ckit..no favourite, eight,nine, ten, nam, tujuh...
6.dah pandai melawaa..pantang tengok mama make up..mesti leka jer tengok, pas tu mintak nak pakai samer..
7. dah pandai malu-malu..biler kiter puji cantiknyer jannah, mesti tersipu-sipu...
Ok , ni pulak gambar Jannah masa ikut abah p meeting kat glory beach resort, port dickson(29 Feb - 3 mac)..Si jannah ni memang tak leh nampak air... mesti excited lebih..kalau dah masuk dlam pool tu, tak nak naik lak...so, mama malas nak layan.. abah jer lah yang layan..

Ni pulak gambar kami sekeluarga..tengoklah mama ni..gumukkkkk semacam jer...

Gambar yang ni pulak, kita orang tak plan pun nak mandi2 laut, tapi pagi2 tu niat nak bawak jannah p jalan2 jer tepi laut..tu yang jannah pakai seluar jeans jer tu.. last2 kalau dah duduk tepi laut tu, aper lagi.. tak sahlah kalau tak mandi..pas tu main lak pasir...nasib baik abah bawak kunci kete, bolehlah ambil brg2 kat bonet..


Petang 2 hb pulak, hujan selebat-lebatnyer..muler2 cuaca ok, paln nak bawak jannah p mandi swimming pool..dah siap pakai swimming suit,turun2 jer hujan lak..tu yang umpan dia ngan air kotak milo..ha..ha...

Ni pulak gambor jannah yang dah kepenatan....tengok tu, dah tak de mood nak senyumm...


Friday, 29-Feb-2008 17:31 Email | Share | | Bookmark
Jannah is 1 year and 6 months old (18 months)..


Sebenarnya mama dah sangat terlambat nak buat Jannah punyer entry ketika umur dia 18 bulan ni..patutnya 8 Februari ari tu,,tapi tak pe, janji buat kan Jannah..
So, antara perkembangan Jannah ketika meniti usia 18 bulan ni..
1. Dah pandai sebut “Jomm” bila nak ajak mama ngan abah jalan2
2. dah tahu sebut beberapa perkataan seperti “ bukak”,amik, tumpah, sejuk, takut.sakit
3. suker sangat rancangan Tom-tom bak, Adi dan Ayah,,kalau bangun tidur mesti suruh bukak channel Astro Ceria..
4. Bangun tidur mesti senyum..jarang jannah nangis2..
5. Tidur dah suker peluk bantal yang besar2..
6. tersangatlah manjaaaa...
7. suker sangat menyepahkan bilik.
8. suker tengok mama brsolek..pas tu mesti cakap ‘nak!nak!”
9. suke mandi dalam besen (guna masa zaman baby)..
10. kalau nampak sungai, laut atau waterfall mesti sebut “num”(minum)....
dan banyakk lagi..kalau mama teringat dan ader masa, mama akan updated nanti, wokehhh...

He..he.. gambar kat bawah ni masa Jannah tengah pantang jumpa apa2,mesti nak letak atas kepala..

Ni lak gambar jannah dengan Tok Nyang ...Tok Nyang ni atuk kepada mama..bapa kepada nenek ..Jannah bersyukur kerna Jannah masih ader Tok Nyang lagi..kirakan Jannah ni generasi yang ke-4 lah ni..Tok Nyang Jannah masih kuat lagi.. boleh p kebun, boleh kait kelapa lagi..boleh p sungai lagi.. biler Tok Nyang nak p masjid, mesti singgah umah nenek nak tengok Jannah..pagi2 pun kalau nak p kebun, mesti datang jenguk Jannah..
Jannah ni pun pandai bergurau ngan Tok Nyang nyer..biler Tok Nyang pakai songkok, Jannah mesti amik songkok tok nyang.. tu yang nenek bagi songkok lain untuk jannah supaya tak kacau Tok Nyang...



Monday, 4-Feb-2008 06:11 Email | Share | | Bookmark
Mix Entry - Jannah :: Macam2 citer...

Aduihh.. rasa2 dah bersawang fp ni.. gambar banyak diambil, tapi tak sempat jugak nak upload...so entry kali ni mama melingkugi 2,3 minggu yang lepas...
la ni, mama tak sempat nak pakai nikon ..leceh..pastu besau gedabak lak tu.. mama guna canon , kecik sikit..leh masuk dalam handbag mama..boleh dicapai biler2 masa sajer...tak yah nak setting, nak tukar lense lah..
Nikon tu simpan dulu..biler mama ngan abah free barulah guna...

Ok citer fasal budak sorang ni, anak mama jannah ni, dah macam2 leh buat..dah macam anak dara dah ni...he..he..
Tengok ni, kacau mama nak lipat kain..dia lebih laju dari mama..tukang kutip hanger lah, kutip penyepit bajulah... pastu kalau mama dah siap lipat baju, nak tolong angkat susun dalam almari..isk..iskk... bagus gak kalau dah besar nanti, jannah rajin tolong mama..mama memang malas sikit bab2 lipat kain ni...nanti kalau pindah umag baru, mama nak pasang wardrobe tu..tak payah nak lipat2, sangkut jer...

Yang ni lak masa kat McD Ayer Keroh..masa tu mama teringin nak makan burger prosperity..masa tengah waiter tu susun2 makanan, jannah leh amik kentang goreng dan makan ngan selambernyer..mama cakap ngan jannah mama tak bayar lagi, pas tu cepat2 dia letak balik.. adik yang duduk kat kaunter McD tu senyum jerrr...

Mama suker betul ngan gambar jannah makan pisang ngan air mata berlinang ni.. kisahnyer abah makan pisang, jannah pun nak..abah bagilah pisang yang dah dibuang kulit..jannah tak nak, nangis2 lagi.. sebab dia nak makan pisang macam abah,siap ngan kulit2 lagi..pastu abah bagi kulit pisang ..bolehlak suruh abah lekatkan pisang tu ngan kulitnyer...

Ni lak gambar tengah breakfast..mama memang tak berapa gemar ngan kucing ni..tapi jannah suker..so mama beli lah toys ala2 kucing yang real..tengok tu, punyerlah geram ngan toys kucing tu, dia bolehlak gigit2.. .



Tuesday, 15-Jan-2008 14:34 Email | Share | | Bookmark
Back dated ::: Sesi Fotografi – Tasik Kelana Jaya..

Since abah ngan mama melabur membeli kamera dslr, so mama ngan abah pun cuba lah mengambil gambar outdoor . Lokasinyer kat Tasik Kelana Jaya dan modelnyer dah tentu lah budak tonet yang penuh dengan autanyer, Jannah!!!!.

Mama bawak 3 helai baju, hampehhh jer..sehelai pun tak habis nak melaram..sebabnyer..si Jannah ni buat perangai lak…berlari saner, berlari sini..itu boleh tahan lagi..yang tak leh tahan, dia bantal nak masuk dalam tasik tu…meraung2 nak cecah kaki..dah bagi sekali, nak banyak kali…tak bagi, macam kener hysteria…nasib baik lah tak ramai orang masa tu..sayang oii, tu bukan swimming pool..
Mama tak larat tak layan, tangan ni ringan jer…so, mama serahkan kepada abah..terpulanglah pada abah..abah bagi dia minum susu, mungkin dia ngantuk dan waktu tu (11 pagi) memang waktu Zzzz (titun)Jannah…
So, sesi fotografi tu memang tak berapa nak menjadi.. hanya yang sempat jer snap…itu pun pakai petik jer..So, inilah hasilnyer..harap2 len kali sesi fotografi bersama Jannah akan lebih baik hasilnyer…Thanks Abah kerana melayan Jannah....






Friday, 11-Jan-2008 10:14 Email | Share | | Bookmark
Heppy 17 months old.. & Happy Birthday to Abg Aboy..

Naper?? tak percaya ker??
Anak mama, Nur Jannah dah 17 bulan...Waktu begini, yang paling mama suker :
1. Dengar dia berlajar mengenal orang..sapa Jannah ( dia selalu sebut nama dia Annah), mama, abah, nenek..
2. Kalau nampak benda2 yang cantik dia akan sebut "awa" (lawa) especially kalau dia pakai baju yang cantik...
3.Dah pandai jadi pemalu...hendak2 kalau orang yang tak kenal tegur dia(siap tunduk2 lagi muka dia)..
4.Dah pandai sebut nak maman biler time2 makan ( pagi & maghrib), lalu kat depan KFC mesti tunjukk kat mama "mamam"
5.Dah pandai sebut A,B, Alif,Ba..
6.Dah boleh ikut mama ngan abah cakap cikit
7.Dah hafal iklan..boleh ikut lak iklan tu buat aper...

Jannah juger ingin mengucapkan selamat hari lahir kepada sepupu Jannah iaitu Abang Aboy..Semoga panjang umur..majlis hari jadi Abang Aboy ni dibuat pada hari Ahad lepas (6 Jan 08)..majlisnyer agak simple, tapi meriah dengan saudara mara terdekat dan juger kawan2 abang Aboy..ader game lak seperti kerusi beracun, tiup belon sampai pecah, masukkan benang dalam botol air..tapi semua tu Jannah tak leh main lagi..kalau tak mesti semua hadiah tu Jannah yang kebassss..
Jannah memang suker ngan abang Aboy ni..serasi bebenar..belum lagi Abang aboy mengagah, Jannah dah ketawa..ntah aper yang dikelakarkannyer...kalau abang aboy datang umah tok mak, mesti jannah panggil.....




[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net