**Nur Jannah & Ahmad Rizqi**

By: mAmA and ABaH Jannah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 12-Jun-2008 07:57 Email | Share | | Bookmark
MAJLIS KESYUKURAN,POTONG JAMBUL & AKIKAH AHMAD RIZQI.

Alhamdulillah genap 2 bulan umur Ahmad Rizqi mama ngan abah telah membuat kenduri kesyukuran, Potong Jambul dan Aqiqah...Oleh kerana mama ada beberapa ekor kerbau, maka mama pun berniat nak buat aqiqah 1 ekor kerbau..kebetulan pula,mak saudara mama,yana nak melangsungkan perkahwinan, jadi daging aqiqah itu telah di berikan untuk majlis perkahwinannya..Syukur Alhamdulillah...memang rezeki Yana dan tentunya rezeki anak bujang mama yang encem tu, Ahmad Rizqi..

Rizqi lak sepanjang majlisnyer itu, amatlah baik..diam jer..kalau rengek2 tu adatlah yer..sumbat susu, diam jer... Jannah lak melompat2,maklumlah ramai yang dok layan dia..macam celebriti lak..

Ni lak gambar perkahwinan Yana,,(Abah jadi fotografer main2)..he..he,,
Untuk Yana & Fadzil..Selamat Pengantin Baru...Semoga Kekal Hingga Ke Akhir Hayat..



Wednesday, 21-May-2008 13:58 Email | Share | | Bookmark
FP FOTOKIDS GATHERING @TASIK TITIWANGSA..


Wow!!Wow!!Wow!!(sebut macam iklan celcom tu)..akhirnya gath yang ditunggu2 pun tiba..sangat meriah..walaupun mama decide untuk joint saat2 akhir, tapi aper yg dirancang alhamdulillah terlaksana..
My girl, jannah pada mulanyer monyok sebab mengantuk,asyik duduk ngan mama jer..pastu bile acara meniup belon bermula, barulah jannah rancak berlari sana,berlari sini...
Baby Rizqi lak, mama tinggalkan ngan mak oda,SIL mama..takut nak bawak tempat2 mcm tu..takut meragam.. takpe sayang, nanti Rizqi dah besar cikit mama bawak Rizqi untuk acara makan2 dan bersosial mcm ni yer...
Abah lak seronok dapat mencuba toys nyer (Nikon D80)..pakai snap jer..ader yg gelap,ader yg terang dan sudah tentunyer banyak yg cantik2..thanks... Kalau ader gambar2 yg cantik dibawah ni, tu abah amik pakai Nikon, yg lainnyer ( yg kurang cantik ler) mama lah amik pakai Canon..mama pakai hentam taram jer...
Mama lak, tak sempat nak beramah mesra ngan mommies terutama sekali mommies baru..maklumlah penat mengejar dan memerhatikan anak...sorry ek, lain kali kita buat mini gath ler yer(mcm Sab@ mama adam) cadangkan..
Tahniah untuk Ct & gang atas kejayaan menganjurkan gath ini..memang best..tempat yg best,makanan yg best, mommies,kids yg sporting dan bersahaja, photografer yg talented dan tak lupa juga kuda2 yg jinak (keh..kehh..ucapan untuk kuda pun ader ker???)
Okehh kita layan tengok gambor yer..
Tengok ni, jannah main bubbles..suka sesangattt...

Thanks Abah sebab sempat amik gambo kami anak beranak..

Ni lak gambar kami sekeluarga..

Ini pulak gambar penyokong kuat mama untuk joint gath ni,,tak de mereka tak dapatlah mama joint gath ni,,

Ok ni lak gambor2 pelakon2 utama dalam ini cerita..semuanyer gambo candid..cutekan mereka?? Mana2 gambor anak mereka yg tak de tu,sorry lah berbanyak.. bukan tak sudi nak amik, tapi tak sempat..



Tengok ni, betapa gamatnyer mommies2 sekelian ...

Mama suker sangat gambor Jannah & Damia ni..dialog tu Abah yang ceritakan semula apa yg berlaku pada masa tu..abah ader ditempat kejadian..

Dialog dibawah ini hanya rekaan semata2..emak2 budak jgn marah yer,,

Ni lagi satu gambar favourite mama..mama suke tengok Jannah,Farhan & Hardy duduk berhimpit2..cool jer..mcm geng kamcing jer,,tengok gambar besar dibawah ni, semua pandang ke arah yg sama..comel kann???


Ok ni lak gambor family Mimi@mama Farhan & Emily dan juga family Lieya @ mama Damia & Mirza..harap2 diaorg suker yer...



Thursday, 15-May-2008 05:07 Email | Share | | Bookmark
44 hari yang indah..ye ker???


Alhamdulillah mama telah berjaya melepasi tempoh dugaan sebagai tahanan 44 hari..44 hari tempoh berpantang..kalau masyarakat cina tak suker angka 44 tu..mati!mati! tak de ongg...mama pun tak berapa suker ngan tempoh 44 hari ni..terasa terlalu lama...itu tak boleh,ini tak boleh...
Sepanjang berpantang ni,mama tak berapa nak ikut petua2 lama ni..maklumlah anak dah 2...tak dan nak ikut..

Rizqi lak dah ok sekarang...malam bagi jer susu terus tidur...itu pun mama try tukar size puting kepada saiz M..agaknya saiz S tak puas..tu yang tak tidur nyenyak tu...dah pandai pandang biler panggil nama dia...

Jannah lak, tak usah citer lerr...asyik nak naik motor jer..sampaikan tak boleh motor tu berenti, menangis tak hengat dunia...
Walau macamana pun mereka ini, mereka tetap buah hati mama dan abah...100%..tiada syarat..


Sunday, 11-May-2008 13:54 Email | Share | | Bookmark
Please don't grow so fast..Jannah @ 21 month


Waduhhhh..sudah besau anak dara mama ni..my litlle angle...Jannah sayang..buah hati ,pengarang jantung kami sekeluarga...Antara pencapaian Jannah ketika ini ialah :
1. dah boleh cakap beberapa suku kata..mama, air pah ( Mama, air tumpah)...mama,atuh..akit(Mama, Jatuh,,sakit) .mama,aby dor.(mama , baby tidur..)sweetkan...
2.dah boleh sebut dan tunjukk beberapa anggota badan.. mulut, gigi, telinga, kaki, tangan, perut, mata,
rambut, pipi,bontot,he,,he,,
3.Suker sangat ratah ikan..boleh habis sekor kalau di layan makan...
4.Boleh kira 1-10 ( bhs melayu & english)..comel sangat..
5. tak reti sebut six (6)..mesti tishhh...
We love you Jannah..



Saturday, 10-May-2008 04:12 Email | Share | | Bookmark
HAPPY MOTHERS DAY..


Selamat Hari Ibu untuk semua wanita yang bergelar ibu,mama,mummy,emak,ummi,dan sesiapa sajer yg seangkatan dgnnyer...Tidak juga untuk emak mama Pn. Azizah Yunus, MIL Pn. Ramlah Dalhar, pengasuh Jannah Pn. Aminah...Terima kasih atas kasih sayang dan pengorbanan yang dicurahkann...
Mama amat bersyukur pd Allah kerana memberi kesempatan pada mama untuk menyambutnya bagi kali ke-2 bersama 2 permata hati mama dan abah iaitu Nur Jannah & Ahmad Rizqi..

Abah kata, mama seorang mama yg hebat..thanks sayang...kater, ader hadiah ntuk mama yer...mama nak aper yerr???


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net