**Nur Jannah & Ahmad Rizqi**

By: mAmA and ABaH Jannah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Friday, 6-Jul-2007 10:00 Email | Share | | Bookmark
Pulau langkawi : 3 - 5 Julai 2007

Hotel Awana Poto Malai = Sea View
pandangan dari koridor bilik..
sukernyer jannah mama ni..
View all 30 photos...

3 Julai 2007
Mama ngan abah bawak Jannah p jalan-jalan kat Langkawi.. Mama ngan abah dah start cuti semester selama 3 minggu..Yahoo!!!..Sebenarnya plan nak p langkawi ni dah lama postpone.. mama asyik sibuk ngan kursus, akhirnya hari ni termakbul juga p langkawi..
Abah cakap ngan mama pergi langkawi ni NO SHOPPING2. ..Macamana pergi, macam tu lah balik…(boleh cayer ker)…

Kami p naik AirAsia flight kul 11.25..Kami bertolak kul 7 pagi dari tangkak..nasib baik abah ader kawan yang kejer kat airport, kalau tak susah juger nak parking kereta selama 3 hari…


10.15 pagi : sampai kat LCTT.. check in barang dulu.. p makan.. jannah punyer lah susah nak kawal..maklumlah dah dapat kaki.. nak jalan sendiri..tak mau mama ngan abah pegang..
11.25 pagi : naik flight.. First time Jannah naik flight …jannah dalam flight ok jer..tengah flight nak berlepas, time tu dia boleh tidur,tidur sampai langkawi lak tu.. penat agaknyer anak mama ni..
12.30 tgh : sampai Langkawi , rasa penatnyer.. Abah amik beg, terus cari kereta sewa..Fuhyooo!!Abah sewa kereta Vios meroon KV4009 C…berharga RM75 sehari..abah kata dia suka lah Vios ni..(ader makne tu!!!) pas tu kami terus makan…

1.30 tgh : pusing2 Langkawi…p cari hotel bagai nak rak.. Abah prefer nak duduk Pelangi Hotel walaupun harganyer pun cantikk jugak....memang cantik , nampak kemelayuan, regenya pun cantik, RM380 semalam..kalau 2 malam , tak ker membazir tu.... lain kali yer sayang..lagipun kita datang sini bukan nak duduk hotel, tapi nak jalan2..Akhirnya mama pilih Awana Porto Malai.. Harga nyer pon OK, RM183 semalam..,termasuk breakfast 2 orang..siap dapat government rate lagi…bilik menghadap laut..


2.30 ptg : Check Inn hotel. Jannah punyer lah suka sampai berpusing2 mengelilingi bilik..kejer dia kat hotel ni main telefon hotel, tarik laci dan bertatih2 …mulut tu tak renti2 mengomel…


7.00 malam : kuar ke Kuah nak p cari makan dan survey kedai nak beli perfume..dah jumpa dah…makan kat pantai cenang..
10.00 malam ; balik bilik hotel, terus tidur..

Actually kami p Langkawi ni sebenar2 nyer lah, nak bawak Jannah p Underwater World..Pulau2 ker. Makam mahsuri, tunggu Jannah dah besar nanti..
So disebabkan jannah tidor dari kul 9 hingga 11 pagi,maka perjalanan terpaksa dilambatkan.

8.00 pagi : breakfast kat hotel
9-11 pagi : jannah tidor
12.00 tgh : Underwater World..terlopong Jannah tengok ikan2 tu..macam nak tangkap jer…

2.30 ptg : Kabel Car..tak naik pun,sebab abah takut ..he..he..
4.00 ptg : Pekan Kuah
5.30 ptg : Langkawi Fair


8.00 mlm : Dataran Helang, makan malam..
10.00 : balik hotel

8.00 pagi : mandi kat swimming pool..seronoknyer Jannah,sampai tak nak naik..

11,00 : check out
11.30 : ronda keliling langkawi..nak perabiskan minyak kete..tapi masih tak habis2..
1.15 : Tiba kat Airport Langkawi..check in barang
11.45 : Masuk ke balai berlepas
2.15 : berlepas
3.15 : sampai kat LCCT


Wednesday, 4-Jul-2007 22:28 Email | Share | | Bookmark
Sekali kena tag laaaa...........

Yang tag mama : mama Danish&Dania,mama Adam,mama Dih@,

Alamak kengkawan sorry erk, iena kat Langkawi ni.. tapi tak per nasib baik bawak laptop..


Nama Nur Jannah wujud apabila mama bernazar kalau mama dapat cahayamata dalam masa terdekat ni, mama akan letakkan nama syurga ..tak kira lelaki atau perempuan..masa tu mama sedih sangat sebab dah 3 bulan kahwin, masih tak de tanda2 mama pregnant..sedangkan kengkawan yang saing2 kawin ngan mama dah pregnant.

Akhirnya, berkat doa ,kesabaran dan jugak usaha (he..he..he..,usaha tu aper ma??jannah tanya..)..mama disahkan mengandung..sekali, dua kali,berkali2 scan doctor tetap cakap baby mama ni baby girl..
So mama suka 2 nama iaitu Nor Jannahtul Alya (suka bawang merah yang cantik tu, sinetron di TV3)@ Nur Jannahtul Adni … tapi abah tak nak, panjang sangat..abah nak yang simple..maka kami pun pilih nama Nur Jannah..buah hati kami yang tersayang..


lepas ni mari kita tengok sapa yang kena ::
1.http://lindaz.fotopages.com
2. http://mamatrisyia.fotopages.com
3.http://indahwinx.fotopages.com
4.http://nzh1979.fotopages.com
5.http://mamafarhan.fotopages.com

[quote]
EQUIREMENTS : Write about what or how or why you gave the name(s) to your kid(s).
QUANTITY: 5 people
TAG MODE: Firstly you leave their blog and post link and add to the list below and secondly you let the blogger you want to tag know that he/she has been tagged by commenting in his/her blog or etc


Monday, 2-Jul-2007 15:51 Email | Share | | Bookmark
PERCUBAAN PERTAMA - 29 Jun 2007

 
 
 
View all 18 photos...
Petang tadi kul 6 ptg mama ngan auntie Zaidah serta abah telah pergi ke Dataran tangkak untuk mengambil aksi-aksi Jannah menggunakan kamera baru mereka..Abah ngan Auntie Zaidah selaku jurukamera tak renti2 menangkap gambar Jannah..maklumlah kedua2 nyer baru beli kamera…Auntie Zaidah memang ala2 professional, abah lak pun boleh tahan gak...tapi sayangnyer Jannah, memang susah nak amik gambar Jannah duduk diam2 ..tak leh nak duduk diam, asyik nak lari dan merangkaklah dia atas rumput2 tu…tak larat mama nak kejar..sampai comot2 gitu.excited sangat....kul 7.30 mlm baru kami sampai rumah..malam tu jannah tidur ngan nyenyaknyer..penat agak nyer..termasuk mama ngan abah..he..he..






Monday, 2-Jul-2007 13:41 Email | Share | | Bookmark
Abah Support Fotopages

Mula-mula Abah tak berapa nak berminat nak tahu tentang dunia fotopages, yang selalu mama dok hadap kat rumah biler Jannah tido.. tapi sekarang dah berubah.. ini kerana Abah selalu pergi meeting yang jauh2 dari mama & Jannah..selalunyer mama & Jannah tak dapat ikut kalau waktu meeting tu mama dalam waktu bekerja, kecuali cuti semester..Masa tu lah mama menyuruh abah melihat Fotopages untuk mengikuti perkembangan terbaru puteri kami iaitu jannah..
Akhirnyer abah akur dengan penglibatan secara serius mama dalam dunia fotopages..Dan kesan sokongan padu abah terhadap dunia fotopages mama ini , abah telah :

1.Membelikan mama laptop HP dan printer HP..( sanggup menghantar mama pergi dan balik ke pusat servis HP..abah tahu mama gelisah tanpa melayari fotopages ketika malam)
2.Menyokong mama menggunakan khidmat 3G Celcom untuk surf internet dimana sahaja..
3.Membelikan mama camera digital canon IXUS 75 ( Kesian kat mama asyik amik gambar pakai kamera handphone jer)…

Abah pernah berkata :


Thanks Abah… Mama ngan Jannah loves you so much..muachhh


Saturday, 30-Jun-2007 23:56 Email | Share | | Bookmark
ABAH BELI KAMERA..YAHOO!!!

Aduihh.. cepat lah..
mana satu nak pilih ni?? semuanyer nak..
kang nangis kang.. lapar ni..
View all 10 photos...
28 Jun 2007 : abah telah beli sebuah kamera digital IXUS 75 Canon yang berharga RM1300++++ (termasuk bateri spare dan memori kad 1GB) .
Jannah ngan mama ikut sekali abah ...Ini memudahkan mama & abah merakamkan saat –saat yang berharga antara kami terutama sekali Jannah..
Thanks Abah….




[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net